Curso Industrias cárnicas e alimentarias

 

Lugar e Datas

Fundación Ramón González Ferreiro ALLARIZ 3 de outubro – 14 novembro de 2017 Horario Tardes Duración 100 horas Prazo e Inscricións até o día 25 de setembro de 2017

Obxetivos do Curso

  • Preparación das condicións de traballo persoal, de saúde e seguridade.
  • Recepción, almacenaxe e distribución de materias primas e produtos auxiliares.
  • Realización de corte, filetaxe e desosado de carcasas de animais de abate, facendo uso das máquinas e equipos relacionados.
  • Disposición da carne nas súas diversas formas (corte, filetes, picado) para distribución e comercialización, conformidade coas normas vixentes
  • Xestionar e administrar unha carnicería.
  • Complementariamente:
    • Adquirir coñecementos teóricos necesarios para executar as profesións de carniceiro/a e chacineiro/a.
    • Adquirir coñecementos relacionados cos parámetros, factores e condicións que acontecen durante todo o manexo de carne.
    • Proporcionar coñecementos sobre a ciencia básica da carne, e aplicar ese coñecemento para o procesamento e conservación, de xeito que constitúe unha axuda e apoio ao manexar este produto
    • Introducir os produtos de chacinería máis importantes e a presentación en pezas de corte para comercialización en establecementos.
NORMATIVA INSCRICIÓN CURSOFORMULARIO DE INSCRICIÓN